sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Seuraamista ja täyskäännöksiä

Ollaan käyty Lunan kanssa aina sunnutaisin Järvenpään koirakerhon koulutuksessa. Tällä kertaa harjoiteltiin seuraamisessa oikealla ja vasemmalle kääntymistä ja täyskäännöstä.

Oikealle ja vasemmalle kääntymiset meni ihan mukavasti, mutta tuo täyskäännös on vielä vähän hakusesssa niin koiralla, kun ohjaajallakin. Hyväksi neuvoksi saatiin harjoitella kääntymistä aluksi ihan paikallaan. Pitänee kaivaa Salme Mujusen kirja, Tie tottelevaisuusvalioksi tuolta hyllystä ja katsoa mitä siinä oli tuosta täyskäännöksestä. Jos vaikka koittaisi ensin ihan ilman koiraa opetella kääntymään oikein :)

Lopuksi otettiin vielä luoksetuloa ja erityisesti haettiin koiran oikeaa paikkaa ohjaajan edessä. Onneksi sattui olemaan ihan perus koiran nappuloita palkkana, sillä meidän piti palkata koira pudottamalla palkka omasta suusta. Näin saatiin koira tarpeeksi lähelle ohjaajaa ja estetään koiran ehdollistuminen käsien paikkaan. Itse ainakin huomasin, että minulla on ollut tapana pitää käsiä jalkojen edessä luoksetulossa palkatessa ja kun pistin kädet sivulle eipä Luna tullutkaan ihan niin hyvin, kuin ennen. Eli pitäänee vaan ruveta pudottelemaan niitä nappuloita omasta suusta.

Tässä vielä kuva Lunasta tarkkailemassa pihan tapahtumia, kuvasta näkyy hyvin turkin tämänhetkinen väritys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti